Workshop “Sy din egen computer: en DIY skill-share”

Interesserer du dig for: it, tekstiler, nye teknologier, fremtiden, prototyper, interaktionsdesign, design, syning, arduino, strikning, eksperimenteren eller en eller anden kombination heraf?

Kan du: designe, sy, programmere, strikke, tænke ud-af-boksen, lodde eller tegne?

Har du: lyst til at eksperimentere med at skabe prototyper på en mulig fremtidsteknologi i et anderledes format? Og lyst til at gøre det sammen med den canadiske kunstner og forsker Valerie Lamontagne, som ved alt hvad der er at vide om it med tekstiler og tekstiler med it?

Så har du her muligheden for at deltage i endagsworkshoppen “Sy din egen computer: en DIY skill share”.

Formålet med hands-on workshoppen er at benytte utraditionelle materialer til at eksperimentere med, hvordan IT også kan se ud. Og at få hands-on erfaring med, hvordan man kan bygge IT ind i garn, tekstiler og andre hjemmelavede genstande. Vi vil til workshoppen arbejde med forskellige ‘bløde’ materialer og vil i løbet af dagen producere egne prototyper på hjemmelavede sensorer og interaktionsredskaber, der kombinerer it og tekstiler.

Vi bidrager med forskellige materialer (strømledende tekstiler, maling, uld og garn samt arduino-boards, lysdioder o.a.). Du bidrager med fantasi, nysgerrighed, gå-på-mod og relevante kompetencer i forhold til en skill-share.

Der er plads til 12 deltagere (workshoppen er rettet mod studerende, men andre må også meget gerne søge), så for at komme i betragtning skal du sende en kort motiveret ansøgning, hvori du beskriver:

  1. hvorfor du gerne vil deltage i workshoppen.
  2. hvilke kompetencer du vil bidrage med som en del af workshoppens fokus på samarbejde, tværfaglighed og skill-share.
  3. hvis du er studerende: hvor langt du er i dit studie (og hvilket studie du går på).
  4. evt erfaringer med området.

Vi regner bestemt ikke med, at du er ekspert, og vi regner ikke med, at du har (stor) erfaring med at kombinere it og tekstiler, men vi regner med, at du kan noget, som du mener kan bidrage til workshoppens forløb, og vi regner især med, at du kommer for at lære og for at dele.

Ansøgningen sendes til Lone Koefoed Hansen (koefoed@hum.au.dk). Du kan forvente at få svar ca den 24. november. Du skal med andre ord sende din ansøgning nu. Workshoppen foregår på Aarhus Universitet, Nygaard-bygningen på Katrinebjerg.

This entry was posted in Dansk, DARC event, News and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply