Magnetic Groove Memories – Det fysiske musikarkivs tilbagekomst

magnetic_forside

 

Bibliotekerne landet over har de senere år gennemgået en omfattende digitaliseringsproces, hvilket blandt andet har resulteret i at gamle plader, bånd og afspilningsudstyr er blevet erstattet af ny digital teknologi. Men medierne er lang fra døde!

Med udstillingen MAGNETIC GROOVE MEMORIES afholder vi workshops med de gamle medier,  genopliver glemte lyttekulturer og viser værker af unge kunstnere, der vender medierne og deres brug på vrangen. Kom, lyt, se og vær med!

 Roskilde Bibliotek

Åbningstider: man.-fre. kl. 10-19, lør.  kl. 10-14, søn. kl. 12-16

PROGRAM

BÅNDLOOP – WORKSHOP

Lørdag den 11.1, kl. 10.00-14.00: Kassettebåndsworkshop – vær med til at lave båndloops og hacke gamle kassettebånd. Workshoppen slutter af med koncert ved Morten Riis og Sandra Boss.

REPARER DIT GAMLE UDSTYR

Lørdag d. 18.1, kl. 10.00 – 14.00: Reparationsworkshop – virker din gamle båndoptager ikke eller kører din pladespiller i hak? Kom og få hjælp til at reparere dit udstyr, når reparatører fra Ringsted Radiomuseum giver gode råd og tricks.

HACK & SKÆR – Lav din egen vinyl

Torsdag d. 23.1, kl.15.00 – 19.00: Kom og få skåret din helt egen vinylplade og vær med når vi går på jagt efter vinylpladens alternative brugsmuligheder. Workshoppen ledes af komponist og lydkunstner Jonas Olesen, som også vil give smagsprøver fra sin egen produktion.

MEDIEKUNST

Lydmedier kan bruges til andet end blot at lytte til. I udstillingsperioden vil man kunne se værker af unge danske og internationale kunstnere, der arbejder med gamle fysiske medier som materiale.

LYTTERUM

Slå dig ned bland udstillingens  fysiske lydmedier og lyt til plader og bånd. Vi har samlet et hav af nye og gamle udgivelser, der viser en ægte kærlighed til det fysiske medies muligheder.

LAV DIT EGET MIXTAPE!

Kom og aflever dit eget hjemmelavede mixbånd og sæt det i vores byttereol. Her kan du frit og kvit høre andres mixbånd.

Udstillingen har åben hver dag i bibliotekets åbningstid. Gratis entré.

Tilmelding til workshops: Skriv til allantv@roskilde.dk

 

Arrangører:

http://pit.au.dk/

http://folkelab.dk/

https://www.roskildebib.dk

This entry was posted in Dansk, English, News and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply